Usuario :
Clave : 
 
 administrador
Manual del administrador


 Secciones
CONVOCATÒRIES I DOCUMENTS D'INTERÉS
PROJECTES ED. AMBIENTAL
LLIGATS AL MILLARS
EQUIPAMENTS
ALTRES ESPAIS
EL CENTRE PUNT D'EIXIDA-PUNT DE TROBADA
A L´HORT
QUADERN DE BITÀCOLA
SEMINARI
RECICLA L'ESCOLA

ACCIÓ AMBIENTAL

 Inicio | Foros | Participa
Buscar :
Estás aquí:  Inicio >>  LLIGATS AL MILLARS
 
LLIGATS AL MILLARS
 

Visita al Termet . 9-novembre-2006
Hem realitzat una visita al Termet per conscienciar-nos més de la problemàtica actual de l'aigua.
Estudi estadístic de l'aigua embassada.
A partir de les ades de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, 80 alumnes de segon i tercer d'ESO han elaborat gràfics referents als històrics d'aigua embassada en diferents pantans d'aquesta conca.
Ecosistema fluvial i treball científic.
Modificació de l'activitat realitzada el curs anterior en què es va realitzar un transecte del Millars a l'altura de la Mare de Déu de Gràcia.
Realització de murals sobre els ponts sobre el riu Millars.
Alumnes de primer d'ESO han realitzat dos grans murals a partir de ponts sobre el Millars.
Activitats des del Departament de Socials.
Aquest departament ha col·laborat sempre en els projectes, des dels inicis. Heus ací un seguit d'aportacóns d'enguany.
Esglèsies unides al Millars.
90 alumnes de quart d'ESO i Batxillerat han analitzat aspectes socials i religiosos dels pobles que rega el Millars.
Eixida amb bici pel Millars.
Dins les activitats proposades en les Jornades Culturals, diversos departaments han realitzat una eixida des d'Almassora fins la desembocadura del riu.
Cicle d'audicions de l'aigua
El departament de música s'apropa als sons de l'aigua dins del projecte d'educació ambiental.
Estudi dels ecosistemes de "les goles del Millars"
Departament de Biologia i Geologia. Els alumnes segon d'ESO de Pilar Pardo hen treballat els diferents ecosistemes dins de les goles, tot elaborant un panell.
Els molins d'aigua
Departament de Ciències Socials. Alumnes de primer d'ESO han treballat amb Assumpta Mundina els aprofitaments moliners de l'aigua del Millars.
Aqua-lingua.
Departament Cultura Clàssica. Alumnes de primer de Batxillerat han fet un estudi etimològic del vocabulari de l'aigua i de la toponímia de la conca del Millars a la província de Castelló.
L'energia hidroeléctrica al riu Millars
Esther Edo. Curs 05-06. Des del departament de Tecnologia s'ha treballat l'obtenció d'energia hidroeléctrica, i en concret s'han fixat en el riu Millars com un exemple en l'obtenció d'aquesta energia en el seu curs mitjà.
Realització d'una maqueta.
En l'assignatura de Laboratori de Biologia i Geologia hem realitzat una maqueta de l'embassament d'Arenós i dels seus voltants, que ens ha permés entendre milor els mapes topogràfics i estudiar la problemàtica d'aquest embassament.
Activitat de lectura dels sediments d'un riu: simulació d'una prospecció minera.
Els alumnes de quart d'ESO, dins de l'assignatura de Laboratori de Biologia i Geologia, hem treballat una activitat seguint la proposta de la universitat de Rovira i Virgili.
Benvinguts al pais del Millars
Departament de llengua castellana. Presentació de l'exposició multidiciplinar al voltant del riu Millars.
Taller de ornitología
Un año más el alumnado de EDucación Ambiental ha particicpado en el "Taller de ornitología"
Visita a la Depuradora d'Almassora.
Visita realitzada pels alumnes de 1 d'ESO de l'IES nº 2 d'Almassora.
Bienvenidos al país del Mijares
Una propuestade trabajo para los alumnos/as de educación ambiental
Les matemàtiques al servei de l'aigua.
Mª josé Mañanós (De. Matemàtiques). Des de les matemàtiques s'han fet estudis estadístics sobre els requeriments d'aigua per al reg per degoteig dels tarongers de la nostra zona.
Aigua per a Àfrica.
Departament de Socials. Els dia de l'aigua el Departament de Socials ha organitzat una activitat molt interessant i participativa al voltant de l'aigua.
Cicle de l'aigua a la ciutat.
Balduí i Francesc. Departament de Biologia i Geologia. Els alumnes de primer d'ESO han visitat un pou d'extracció d'aigua per potabilitzar-la i les instal·lacions de la depuradora. És el cicle de l'aigua a Almassora.
Fonaments lèxics del vocabulari de l'aigua
Evèlia Beltran. Des del Departament de Cultura Clàssica, els alumnes han treballat en la recerca de l'origen etimològic dels mots més relacionats amb l'aigua.
Reg tradicional-reg per degoteig
Xelo Albella (Departament de socials). S'ha realitzat una activitat per conèixer i comparar els sistemes de reg tradicional i per degoteig.
Visita a l'autobús de l'aigua.
Balduí Grifo (Departament de Biologia i Geologia). Aprofitant la visita de l'autobús de l'aigua de la CAM i de l'exposició de Tonucci, el alumnes de primer cicle de ESO han participat en les activitats proposades.
Practiques d'ecologia al CEA El Termet
Balduí Grifo i Sergio Mestre.
Lligats al Millars. Plantejament del projecte.
Balduí Grifo .Lligats al Millars és un projecte d’educació ambiental que pretén aproximar les activitats educatives dels nostres alumnes a l’entorn del riu Millars. Encara que els objectius del present projecte obeeixen als interessos i possibilitats del col·lectiu de professors de Ciències Biologia i Geologia, confiem en què altres companys pugen treballar en aquest projecte.
La visita als sistemes de reg antic i actual: un viatge en el temps.
El passat dia 17 de gener ,dia de Sant Antoni els alumnes de l´IES Vila-roja de tercer d´ESO varen anar a visitar les instal.lacions de reg del terme d´Almassora.
Propostes per a reduir el consum i la contaminació de l'aigua
Al finalitzar la visita al CEA El Termet .....
Taller d'ornitologia
Durant este primer trimestre, en l’assigantura optativa d’Educació Ambiental, estem treballant el tema de l’aigua i del riu Millars (Projecte: “Lligats al Millars”). Amb el Taller d’ornitologia pretenem resaltar la importància del paratge natural de “Les Goles”, reconeixer algunes espècies d’aus típiques de la zona i presentar als alumnes el traball que estan desenvolupant els ornitòlegs en este entorn.Contem per a esta activitat amb la col·laboració de l’Associació Grup Au d’Ornitologia.
Galeries d'imatges sobre el riu Millars
Arrepleguem en quatre galeries les fotografies comentades que amablement ens ha remés Vicent Ginés. Gràcies per la teua col·laboració en "Acció Ambiental".
A propósito del agua, una imagen curiosa
Cascada (1961, litografía) es uno de los trabajos más conocidos de Escher cuyo fundamento es una figura imposible original de L. S. Penrose y R. Penrose titulada Objetos imposibles: un tipo especial de ilusión óptica que apareció en el British Journal of Psichology, febrero, 1958 (vol. 49) en esta ocasión el tribar, que Penrose define como una figura triangular en tres dimensiones imposible porque su existencia está basada en uniones de sus lados formadas por elementos corrientes pero incorrectos. Aunque cada uno de los ángulos que forman este triangulo parece correcto, los tres son rectos y suman 270º.
Visita Termet
Durant este primer trimestre, en l’assigantura optativa d’Educació Ambiental, estem treballant el tema de l’aigua i del riu Millars (Projecte: “Lligats al Millars”). En el marc d’este projecte d’aula s’han plantejat qüestions i hem treballat diferents continguts relacionats amb l’ús de l’aigua i amb el riu Millars.La visita al CEA “El Termet” de Vila-real ens permetrà incidir sobre el tema de l’ús i aprofitament de les aigües en el curs baix del riu i per introduir el tema dels problemes ambientals a que està exposat el curs del riu.
Diseño y desarrollo por: SPL Sistemas de Información
  Copyright 2003 Quaderns Digitals Todos los derechos reservados ISSN 1575-9393
  INHASOFT Sistemas Informáticos S.L. Joaquin Rodrigo 3 FAURA VALENCIA tel 962601337