Usuario :
Clave : 
 
 administrador
Manual del administrador


 Secciones
CONVOCATÒRIES I DOCUMENTS D'INTERÉS
PROJECTES ED. AMBIENTAL
LLIGATS AL MILLARS
EQUIPAMENTS
ALTRES ESPAIS
EL CENTRE PUNT D'EIXIDA-PUNT DE TROBADA
A L´HORT
QUADERN DE BITÀCOLA
SEMINARI
RECICLA L'ESCOLA

ACCIÓ AMBIENTAL

 Inicio | Foros | Participa
Buscar :
Estás aquí:  Inicio >>  LLIGATS AL MILLARS >>  Reg tradicional-reg per degoteig
 
Reg tradicional-reg per degoteig
 

Xelo Albella (Departament de socials). S'ha realitzat una activitat per conèixer i comparar els sistemes de reg tradicional i per degoteig.

Els dies 17 i 24 de Gener els cursos de tercer d'ESO de l'IES Nº:2 d'Almassora han realitzat una activitat a Santa Quitèria, en concret a l'Aula de Natura allí ubicada.Rebeca, la monitora, ens vamostrar un seguit de diapositives en què s'apreciaven els nombrosos aprofitaments de l'aigua del riu, des del seu naixement: molins, pantans, centrals hidroelèctriques o sistemes de reg. També analitzàrem uns murals del riu referents a tot el recorregut del riu i d'altres al terme del nostre poble.

En eixir, ens vam parar a veure el "pantanet" i el molí del "terradet" com exemples d'allò que havíem vist en imatges.

A continuació visitàtem l'Assut, la història i finalitat del qual ja havíem explicat, i vam veure el funcionament d'aquest, valorant la importància que aquesta obra ha tingut per al desenvolupament de l'horta almassorina, però també d'altres localitats de la Plana de Castelló o Borriana.

L'eixida va acabar amb la visita a la capçalera del degoteig on, amb les explicacions de l'encarregat, vam recórrer les instal·lacions: bassa, bombes i dipòsits d'adobs, i vam aprendre el funcionament d'aquest modern i recent sistema de reg, així com la importància que te per al desenvolupament sostenible, ja que permet un ús més racional de l'aigua.

La major part dels alumnes, especialment el segon dia, van mostrar molt d'interés en tot el recorregut, prenent notes i preguntant els professors. A més, van veure "in situ" moltes de les explicacions que s'han explicat a l'aula de Soscials.

Per tot açò, cal valorar positivament l'eixida.

Recordem que existeix una galeria d'imatges enaquest mateix projecte.

 

 
 
Diseño y desarrollo por: SPL Sistemas de Información
  Copyright 2003 Quaderns Digitals Todos los derechos reservados ISSN 1575-9393
  INHASOFT Sistemas Informáticos S.L. Joaquin Rodrigo 3 FAURA VALENCIA tel 962601337