Usuario :
Clave : 
 
 administrador
Manual del administrador


 Secciones
BUTLLETI
NOTICIES
EXPERIÈNCIES
DOCUMENTS
PRÀCTICUM
ENLLAÇOS
EL CAFENET
SOBRE NOVADORS

Novadors

 Inicio | Foros | Participa
Buscar :
Estás aquí:  Inicio >>  NOTICIES >>  IV JORNADES D'INTERCANVI D'EXPERIÉNCIES.
 
IV JORNADES D'INTERCANVI D'EXPERIÉNCIES.
 

5 de maig de 2004
de 18:00 a 20:00, al CEFIRE de Godella
Tertúlia, col·loqui sobre el el treball cooperatiu
JOAN TRAVER, Universitat JAUME I DE CASTELLÓ
L'APRENENTATGE COOPERATIU: EL VALOR DEL DIÀLEG EN L'EDUCACIÓ

IV JORNADES D'INTERCANVI D'EXPERIÉNCIES.
Activitat oberta a tot el professorat.
5 de maig de 2004
de 18:00 a 20:00, al CEFIRE de Godella

El treball cooperatiu
JOAN TRAVER, Universitat JAUME I DE CASTELLÓ
L'APRENENTATGE COOPERATIU: EL VALOR DEL DIÀLEG EN L'EDUCACIÓ
   Molt, i molt ràpid, estan canviant les coses darrerament. Diuen que estem ja dins d’un nou tipus de societat que l’anomenen de la Informació. És l’era de les imatges, del llenguatge audiovisual, d’internet, de les xarxes de comunicació i la globalització. Molt ha canviat l’escola darrerament. Tots sabem de la importància que l’educació té per al futur de la nostra societat i del nostre alumnat . Però, en aquest món tant canviant ¿quin ha de ser el nostre paper com a docents? ¿quines habilitats fan falta per a moure's en aquest nou tipus de societat?¿quines coses realment paga la pena ensenyar/aprendre a l'escola? ¿cap on camina l'educació? ¿quin paper ha de jugar l'escola pública en aquest nou marc on la diversitat cultural i humana emergeix amb força renovada?...
Aquests pocs interrogants i molts altres que ens podem formular amaguen moltes de les preocupacions que planetgen per sobre de la docència. De dilluns a divendres i de setembre a juliol una gran porció de la nostra vida discorre entre les quatre parets de l'aula. Que aquest trànsit fora satisfactori per a tots els seus actors és algo que ens conmou.
Trobar-li sentit al nostre treball i sentir que el nostre paper es valora socialment és un desig quasi oblidat.
I mentre mentre, les nostres pases no gosen trobar una llumeta per on adressar-se.
En aquest mar de confusió algunes propostes educatives es van fent lloc en el panorama nacional i internacional. Dos de les principals claus en les que fonamenten les seves accions són la cooperació i el diàleg. Són propostes que han sorgit en llocs on les possibilitats d'éxit educatiu estaven depreciades, i malgrat aixó han aconseguit millorar els aprenentatges de l'alumnat notòriament. Es basen en allò que es conéix com aprenentatge dialògic. Segons distints països reben el nom d' "escuelas aceleradas" o "éxito para todos", i en el panorama educatiu espanyol aquest moviment s'identifica principalment amb les "comunitats d'aprenentatge".
El proper dia 5 de maig, et convidem a parlar-ne d'aquesta temàtica. A aprofundir una mica en allò que s'anomena l'aprenentatge dialògic, a compartir i visualitzar alguna experiència educativa en aquest sentit, a conéixer algunes de les principals técniques i estratègies de l'aprenentatge cooperatiu,... En definitiva, a contagiar-nos una mica del desig d'educar que mai hauriem d'haber abandonat i passar una estona agradable gaudint d'una xicoteta tertúlia pedagògica entre companys.

JOAN TRAVER, Universitat Jaume I, Castelló

Més informació
Ernesto Siguero Abad
Asesoria T.I.C.
CEFIRE Godella
Tel. 963641846    Fax 963645276
http://intercentres.cult.gva.es/cefire/46401611
 
 
Diseño y desarrollo por: SPL Sistemas de Información
  Copyright 2003 Quaderns Digitals Todos los derechos reservados ISSN 1575-9393
  INHASOFT Sistemas Informáticos S.L. Joaquin Rodrigo 3 FAURA VALENCIA tel 962601337