Usuario :
 Clave : 
    
Hemeroteca >> Visualiza artículo 
Guix / Suplements Guix . Números 1 al 25
Guix 13: ECUCACIÓ VIÀRIA [10-08-2004]
descarga fichero PDFPDF   
  Pepita Bigordà
 
L'educació viària, en els seus vessants de seguretat i civisme, és una matèria imprescindible en l'educació global de tot i ndividu. A l'Educació Primària s'engloba dins l'àrea de Coneixement del Medi Social i Cultural i és concebuda com un eix transversal que es pot incloure dins les diferents àrees i interrelacionar-se. En concret aquesta proposta va adreçada al cicle Mitjà, encara que el tipus d'activitats permet fer-la extensiva a diverses edats.

Cal tenir en compte que el projecte educatiu que inclou l' Educació Viària és molt més ampli ja que permetrà elaborar una escala de valors i d'actituds.

Els nens no només s'eduquen a través de l'escola sinó també mitjançant d'altres agents (la família, l'Administració, el poble o barri on viuen, etc.) on es donen gran quantitat de situacions que afavoreixen el desenvolupamentde l'individu com a ciutadà solidari.

Una altra opció per treballar l'Educació Viària és col-laborar amb la Policia Municipal o Guàrdia Urbana, participant en el programa que desenvolupen sobre aquest tema, entitats també co-responsables de l'educació dels ciutadans.
 
Diseño y desarrollo por: SPL Sistemas de Información
  Copyright 2003 Quaderns Digitals Todos los derechos reservados ISSN 1575-9393
  INHASOFT Sistemas Informáticos S.L. Joaquin Rodrigo 3 FAURA VALENCIA tel 962601337